FORSKNINGSPANELETS RAPPORT FEB 2020

Resultater fra Forskningspanelets arbejde med et forskningsprojekt om søvnproblemer. Denne rapport indeholder Forskningspanelets erfaringer og råd til patienter, der oplever søvnbesvær og søvnproblemer.

Næsten halvdelen af alle danskerne er ramt af søvnbesvær i følge de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen*. Hvis man lider af søvnbesvær over længere tid, bliver det kaldt søvnproblemer. Søvnproblemer har mange negative konsekvenser for helbredet og øge risikoen for at udvikle følgesygdomme som type-2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme, stress og depression. I dag findes der en række forskellige medicinske behandlingsmuligheder for søvnproblemer. Dog har en stor del af disse behandlinger en række bivirkninger, som kan være problematiske for forskellige patientgrupper.

Læs hele rapporten her

https://forskningspanelet.dk/wp-content/uploads/2020/05/feedback-fra-forskningssygeplejersken-forskningsprojekt-om-svnproblemer.pdf