I dagens udgave af Sundhedspolitisk tidsskrift kan man læse en artikel med Rune Frandsen fra Dansk Selskab for Søvnmedicin.

Han fortæller, at søvnapnøudredning endnu ikke er standardprocedure i forhold til patienter med en hjerte-kar-lidelse. Men på Glostrup og Herlev hospitaler har en særbevilling fra regionen gjort det muligt rutinemæssigt at udrede patienter, der indlægges med blodprop i hjernen. Og af de 1.500 apopleksipatienter, der indtil nu er udredt, har halvdelen søvnapnø og desuden ofte en uerkendt en af slagsen.

Målet må ifølge Rune Frandsen derfor være, at screening for søvnapnø bliver en landsdækkende standardprocedure og omfatter alle patienter, der skal have foretaget hjerteoperation og har andre svære hjertelidelser.

Du kan læse hele artiklen HER

Dansk Søvnapnø Forening har i flere år efterlyst ensrettede procedurer indenfor såvel udredning som behandling af søvnapnø og støtter arbejdet på at få indført nationale retningslinier.